Bombažne vrečke 101 - Katero izbrati?

Deli

Vse bolj se zavedamo, da je potrebno naš življenjski slog in način dela naravnati trajnostno, tako doma kot tudi v poslovanju in poslovnem obdarovanju. Dolgoletne navade lahko spreminjamo postopno, določene stvari pa lahko uresničimo prav hitro, z malo truda in vseeno naredimo pomemben korak k smotrni uporabi materialov in k varovanju okolja. Promocijske bombažne vrečke so lahka izbira za ta namen, saj so tekstilne vrečke trajnostna alternativa največkrat uporabljenim papirnatim in plastičnim vrečkam. Poleg tega so učinkovita promocija, saj jih uporabniki ponovno uporabijo v zasebne namene, so trpežne in zelo dolgo obstojne.

Ideje za promocijska darila in uporaba promocijske bombažne vreče

Bombažne vrečke so odlično promocijsko darilo, saj omogočajo veliko personalizacije, hkrati pa so izdelek, ki ga je mogoče uporabiti na tisoč in en način. Bombažne vrečke se odlično obnesejo, ko imate v načrtu:

  • festival,
  • športni dogodek,
  • konferenco,
  • izobraževalni in kulturni dogodek,
  • prodaje akcije,
  • darilo ob nakupu,
  • promocijo vašega izdelka ali storitve,
  • nagradno igro,
  • primerne pa so tudi za nadaljno prodajo v e-trgovinah kot prodajni artikel ali namesto plastični in papirnatih darilnih vrečk.

Za kaj vse lahko uporabljamo bombažne vrečke?

Uporaba bombažnih vrečk je tako pestra kot njihova podoba. Vrečka ni več le praktičen pripomoček za prenašanje stvari. Izraža naš slog, postane modni dodatek, oglaševalski prostor in nenazadnje najbolj vsestranski predmet, ki ga lahko nosimo v žepu ali torbici.

  • Nakupovalne bombažne vrečke so nepogrešljiv pripomoček za hitre skoke v trgovino. Da se izognemo uporabi plastičnih prenosnih vrečk je dobro, da so vedno pri roki – v avtomobilu, v nahrbtniku, v otroškem vozičku ali v žepu.
  • Mrežaste vrečke – lahko tudi iz recikliranih materialov – odlično nadomestijo plastične vrečke za sadje in zelenjavo, ki smo jih uporabljali do sedaj.
  • Bombažne darilne vrečke? Super izbira! Odlično dopolnijo steklenico vina, poslovna in osebna darila, uporabniki pa jih potem uporabljajo v zasebne namene.
  • Tote bags so pravi hit. Vsestransko uporabne vreče za nakupovanje, za prenašanje knjig v knjižnico ali namesto torbice.
  • Ne le sadje in zelenjava  - v bombažne vreče lahko shranjujemo tudi riž, testenine, kruh in druga živila. Z njimi je shramba videti povsem drugače.
  • Izjemo popularne beach bags – torbe za na plažo. V njih ni nikoli dovolj prostora, saj morajo vanjo spraviti brisačo, kremo za sončenje, knjige, očala, pijačo in druge reči, brez katerih na plaži ne gre. To poletje je lahko vaša promocijska bombažna vreča za na plažo nekaj prav posebnega.
  • Ko želimo promovirati trajnost in podarilti nekaj super praktičnega, je dobra izbira zložljiva bombažna vrečka. Zaradi svoje priročnosti in majhnosti je postala zelo priljubljena, saj jo imamo lahko vedno pri sebi.

bombazne vrece za promocijo
Bombažne vrečke za različne namene (od levo zgoraj): vrečke za sadje in zelenjavo, bombažne mini vrečke za čaj in kavo, bombažni nahrbtnik s tiskom, zložljiva bombažna vreča in bombažna nakupovalna torba.


Kakšne vrste bombažnih vrečk poznamo iz vidika materialov in barve?

Bombažne vrečke presenečajo z izjemno široko paleto barv, oblik, in velikosti, s širokim spektrom uporabe za vsakdan. Razlikujejo se po velikosti, debelini in vrsti materiala ter po barvah. Za vsak okus in za vsako priložnosti se najde popolna vrečka. Poglejmo, kakšna izbira je na voljo:

Dimenzije in debelina bombažnih vrečk

Največ bombažnih torb je strandardne velikosti 38x42cm, priljubljene velikosti pa so tudi 38x9x42, 42x19x33 in 40x16x40 cm.

Pri izbiri promocijske bombažne torbe je pomemben faktor debelina, saj neposredno vpliva na ceno torbe. Debelina se meri v gramih na kvadratni meter (GSM – grame per  square meter), ki pove, kako težak je kvadratni meter materiala. Najpogostejše debeline vrečk so tako: 94g/m, 105 g/m, 140 g/m, 280 g/m, 350 g/m in 400 g/m.

Materiali bombažnih vrečk

Bombaž je priljubljen material, saj navdušuje s svojo zračnostjo, lahkostjo in nezahtevnostjo glede vzdrževanja. Bombaž je naravni material in ne obremenjuje okolja. Promocijske bombažne vrečke so izdelane iz naslednjih vrst bombaža: naravni bombaž, kanvas in panama, organski bombaž in recikliran bombaž. Zelo priljubljene so tudi vrečke iz dveh naravnih materialov, kot je kombinacija bombaž-juta, bombaž-pluta, bombaž-jeans in ostali.

Standardne barve bombažnih vrečk

Bombaž je hvaležen material, ki ga lahko čudovito obarvamo. Običajno so pri nakupu promocijskih bombažnih torb vedno na voljo primarne barve kot so rdeča, rumena, zelena, modra, črna, siva, bela. Pri določenih dobaviteljih pa so na izbiro tudi izpeljanje osnovnih odtenkov, kot so temno in svetlo modra, svetlo in vinsko rdeča, petrol zelena ...

Premium bombažne vrečke

Za premium promocijske bombažne vrečke so dobra izbira vezava kanvas, panama, debeline nad 350 g/m. Običajno so premium bombažne vrečke izdelane po naročilu in jih lahko naročite neposredno pri naših oblikovalcih, ki vam bodo predlagali najboljši dizajn torbe, izbrali material in tehniko dodelave. V primeru, da potrebujete cenejše bombažne torbe, so za vas primerne manjše dimenzije in najtanjši bombaž, torba pa bo vseeno dosegla svoj namen.

Trajnostne ekološke bombažne vrečke so okolju prijazna izbira

Pri današnji ponudbi je vedno več materailov, ki so trajnostni. Tudi pri izbiri tekstila lahko izberemo boljše in okolju prijaznejše variante.

Bombažne torbe iz organskega bombaža

Organski ali bio bombaž je izdelan brez snovi, ki imajo negativen vpliv na okolje. So brez strupenih pesticidov in gnojil, rastline pa niso gensko spremenjene.

Bombažne torbe iz recikliranega bombaža

Ponovna uporaba in predelava tkanin je pomemben del zmanjševanja odpadkov. Reciklirani bombaž daje življenje novim stvarem.

Kombinacija dveh naravnih materialov

Vedno bolj priljubljene so vreče narejene iz kombinacije dvej ali več naravnih tekstilij. Pluta in bombaž sta naravna materiala, ki ne onesnažujeta okolja, saj v proizvodnem procesu ne spuščata v okolje strupenih plinov, ki nastajajo pri razkroju umetnih materialov. Oba sta trpežna in dolgo obstojna.

ekološke promocijske bombažne vreke
Ekološke promocijske bombažne vrečke


Personalizacija bombažnih vreč

Za promocije podjetij, klubov, društev ali dogodkov je mogoče bombažne vrečke personalizirati na različne načine.

Vrste tiska in vezenje na bombažne vrečke

Poleg materiala, modela, vrste in barve vrečke lahko izberete za grafike in logotip različne metode tiska, kot so sitotisk, sublimacija ali digitalni tisk. Sitotisk je najbolj uporabe v primeru tiska 1-3 barv, saj se vsaka barva tiska s svojo šablono. Z večjim številom barv so povezani višji stroški izdelave šablon in priprave na tisk. Sublimacijski in digitalni tisk se tiskata na določeno vrsto materiala, glede na to, kakšne barve se za tisk uporabi. Omogočata izdelavo fotorealističnega učinka, kar pomeni neomejeno število barv in tisk fotografije. Zelo uporabna metoda personalizacije tekstila pa je tudi vezenje.

Ostale tehnike personalizacije bombažnih vrečke

Poleg tiska lahko svoje bombažne torbe obogatite z bolj specifičnimi tehnikami, ki jih ponujamo v našem oblikovalskem studiju in izdelamo torbe po meri. S temi dosežemo posebne učinke, vrečke pa so unikatne in izstopajo. Te tehnike so razne zanimive in estetska etikete, 3D logotip in ostale napredne tehnike. Vedno je v ponudbi nekaj novega in posebnega. Za več informacij in predstavitveno brošuro nam pišite na info@toaster.studio.

Oblikovanje bombažnih vrečk in izdelava po naročilu

Ko iščete nekaj prav posebnega, potem so prava izbira promocijske torbe izdelane po meri. To pomeni unikatne, kakovostne bombažne vrečke z nizkim ogljični odtisom, saj so izdelane v EU in v Sloveniji. Tako vrečke prinašajo zelo dobro razmerje med kakovostjo in ceno, so pa nekoliko dražje, saj proizvodnja poteka v družinskih podjetjih in ne v tovarnah v masovni proizvodnji.

Od ideje do unikatne bombažne vrečke lahko pridete le v nekaj preprostih korakih:

  • 1  izberite model vrečke
  • 2  izberite debelino in barvo materiala
  • 3  svetujemo vam glede personalizacije
  • 4  pošljite nam logo/grafiko
  • 5  oblikujemo vam vizualni predlog dizajna
  • 6  ko dobimo vašo potrditev, vam izdelamo vzorec
  • 7  po potrditvi izdelamo naročilo in  ga dostavimo v dogovorjenem času.

Bombažna vrečka je ena izmed najbolj uporabnih promocijskih daril, ki si jih lahko zamislite. Pri njenem oblikovanju naj vas vodi domišljija, saj je vrečka kot prazno platno, ki komaj čaka, da njej sprostite svojo ustvarjalnost. Poleg tega je vrečka čudovit promocijski element, ki ne sme manjkati v vašem portfelju poslovnih in promocijskih daril.

bombažne torbe izdelane po meri
Bombažne torbe izdelane po meri

© Kopiranje vsebine brez vednosti avtorja ali brez navedbe vir ni dovoljeno.




Deli
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.