Ideje za ekološka poslovna darila 2021

Novi časi prinašajo nove materiale. Vedno več izdelkov je iz ekoloških materialov, izdelki pa so proizvedeni na etično odgovoren način. Spremembe v materialih izdelkov predstavljajo nove ideje za vaša poslovna darila, saj lahko preko njih izrazite vašo poslovno strategijo in podprete prizadevanja podjetij za zeleno prihodnost.

Eko poslovna darila ideje
Toaster studio Ideje za poslovna darila 2021

Pandemija, vpeljevanje trajnostne ekonomije in zagon krožnega gospodarstva so inspiracija in spodbuda za nastanek novih, ekoloških in bolj trajnostno naravnanih poslovnih in promocijskih daril z manjšimi pritiski na okolje. Skrb za okolje in družbo postaja zeleni standard, ki ga ni več moč prezreti. Pridružite se spremembi tudi vi.

Opisujemo 5 najpomembnejših materialov 2021, kot novost na področju poslovnih in promocijskih daril. Trajnostna in ekološka poslovna darila lahko uspešno vključite v zavedne poslovne strategije in promocije vaših trajnostnih storitev in produktov. Svoje ideje in nadzore lahko izrazite v poslovnih darilih.

Vsi izdelki iz članka so na voljo tudi pri nas, z veseljem pa vam oblikujemo unikaten načrt zelene promocije z prilagojenimi poslovnimi in promocijskimi darili za vaše podjetje.

Vsebina članka:

1- ANTIBAKTERIJSKI PROMOCIJSKI IZDELKI

2 - POSLOVNA IN PROMOCIJSKA DARILA IZ RECIKLIRANIH MATERIALOV

3 - POSLOVNA IN PROMOCIJSKA DARILA IZ NARAVNIH MATERIALOV

4 - POSLOVNA IN PROMOCIJSKA DARILA IZ 100% ORGANSKIH MATERIALOV

5 - POSLOVNA IN PROMOCIJSKA DARILA IZ OBNOVLJIVIH MATERIALOV

Pluta

Bambus

PLA

6 - NAŠ KATALOG POSLOVNIH DARIL 2021

Ko iščete nekaj posebnega, so najboljša unikatna poslovna darila, ki vam jih oblikujemo po naročilu.

Ponujamo idejno zasnovo, oblikovanje prototipa, izdelavo naročila in vedno brezplačno dostavo. Začnimo projekt.

ANTIBAKTERIJSKI PROMOCIJSKI IZDELKI

Izdelki z antibakterijskim premazom onemogočajo razvoj bakterij in virusom na površinah izdelkov. Testirani so v skladu z ISO 22196 in 21702:2019. Antibakterijska plastika nudi 99.9% zaščito proti bakterijam in mikrobom, skozi celoten cikel uporabe izdelka. V primeru koronavirusa nudi 43% hitrejše izničenje virusa na površini pisala v roku 24 ur v primerjavi s pisali brez antibakterijske zaščite. Celotno število virusov na površini se za 90% zmanjša po 6h in 99.53% po 24 urah.

antibakterijska pisala
Antibakterijska pisala s tiskom

ideje za poslovna darila
Promocijska darila z antibakterijskim premazom

RECIKLIRANA POSLOVNA IN PROMOCIJSKA DARILA

Poslovna darila iz recikliranih materialov so super ideja za podporo vsem prizadevanjem za čistejše okolje. Na področju poslovnih in promocijskih daril med največkrat reciklirane materiale spadajo: papir, plastika in tekstil. Vedno bolj se uporablja proces recikliranja PET plastičnih stekleničk, ki omogoča ponovno izdelavo najrazličnejših uporabnih izdelkov iz odpadkov. Plastiko pretvorijo v granule, nato pa iz granul oblikujejo sintetično prejo, s katero lahko preko običajnih postopkov tkanja izdelajo tekstilijo (rPET). Tako lahko zašijejo različne izdelke za vsakdanjo uporabo, kot so torbe, oblačila, dodatke in ostale izdelke. Enak postopek recikliranja plastike v granule in izdelava nadaljnih izdelkov iz kalupov se uporabna tudi pri izdelavi recikliranih promocijskih pisal.

Reciklirane tkanine so lahko izdelane tudi iz odpadnih tkanin. Zbrani tekstilni odpadki se najprej predelajo v vlakna in nato v tkanine za nadaljnjo proizvodnjo vrečk, oblačil ali platna. Večina proizvajalcev dela z odpadki pred porabo (odpadki iz proizvodnje) in odpadki po porabi (zbrani rabljeni tekstil). Med postopkom pride do barvne ločitve, da se v največji možni meri izognejo ponovnemu barvanju tkanine. Pri procesu recikliranja npr. tekstilnih izdelkov je pomembno, da surovinska sestava tekstilije ni mešana, ampak vsebuje eno vrsto mateiala (npr. 100% PES). Če je sestava mešana je postopek ločevanja dolgotrajen proces, včasih pa sploh ni mogoč.

Z izbiro recikliranih rPET daril, podprete vsa podjetja, ki se ukvarjajo z čiščenjem okolja, odstranjevanjem plastičnih steklenic in njihovo nadaljno predelavo v nove uporabne izdelke za vsak dan, s katerimi bodo vaši uporabniki zadovoljni.

poslovna darila iz recikliranih plastičnih stekleničk
Reciklirana poslovna darila rPET
Eko torbica iz recikliranih plastičnih stekleničko
Toaletna torbica iz reciklirani plastičnih stekleničk. Ena sama ideja lahko prinese veliko spremebno.

POSLOVNA DARILA IZ NARAVNIH MATERIALOV

Med naravne materiale, kot osnoven element promocijskih in poslovnih daril, spadjo les, tekstilije iz naravnih vlaken (volna, lan, bombaž, svila, juta ...) in izdelki iz celuloze oz. papirja in kartona. Naravni materiali so biorazgradljivi. Za razkroj potrebujejo precej manj časa kot izdelki iz umetnih in plastičnih materialov. Ne spuščaju strupenih snovi pri razkroju, zato nimajo negativnega vpliva na okolje in ljudi. Naravni materiali so prijazni za uporabo, saj je v zadnjem času vedno več ljudi alergičnih na umetne oziroma sintetične materiale.

Konoplja je ena izmed najstarejših in najbolj ekoloških tekstilij. Konopljo za izdelavo tekstil vzgojijo na hitro rastočih posestih. Je naravno odporna proti škodljivcem in lahko raste brez pospeševalcev in pesticidov. Konoplja zaradi tega spada ne le med naravne materiale, ampak tudi med 100% organske. Prav tako pa so njena vlakna 100% primerna recikliranje.

Promocijske torbe iz naravnih materialov
Promocijske torbe iz 100% naravnih materialov

Poslovna darila Jakne
Poslovna darila tekstil iz 100% bombaža

POSLOVNA DARILA IZ 100% ORGANSKIH MATERIALOV

Najbolj poznan med organskimi materiali je organski bombaž. Vzgojen je na naraven način, brez uporabe pospeševalcev rast, pesticidov in ostalih kemikalij. Proizvajalci organskega bombaža so vključeni v obširen proces preverjanja dobavne verige in le certificiran bombaž je lahko označen kot organski. Najbolj poznan certifikat na tem področju je GOTS. Število proizvajalcev organskega bombaža iz leta v leto narašča, vendar še zmeraj predstavljajo manjši del v celotni svetovni proizvodnji bombaža. V ponudbi promocijskih in poslovnih daril 2021 je na voljo vedno več oblačil in dodatkov za vsakodnevno uporabo iz 100% organskega bombaža. Material je mehkejši na otip v primerjavi s klasičnim bombažem.

poslovna darila majica iz organskega bombaža
Poslovna darila oblačila iz 100% organskega bombaža

promocijska darila torbe iz organskega bombaža
Promocijske torbe in predpasnik iz organskega bombaža

DARILA IZ OBNOVLJIVIH MATERIALOV

Pluta, PLA, bambus in les vzgoje v nadzorovanih gozdovih s FCS certifikatom, spadajo med obnovljive materiale.

PLUTA

Pluta je naraven material,ki se pridobiva iz skorje hrast putovca. Uvršča se med najbolj trpežne organske materiale z lastnostjo stabilizacije temperature in vlažnosti zraka. Je zelo fleksibilen material, zato ga obdelajo na preprost naraven način. Ima dobre lepilne lastnosti, zaradi česar je enostaven za uporabo v kombinaciji z različnimi materiali. Na splošno industrija plute velja za eno najbolj okolju prijaznih. Pluta je 100% naravna in biološko razgradljiva.

BAMBUS

Bambus je ena najhitreje rastočih rastlin. Prihaja iz družine trav z olesenelimi deli. Njegova stebla so votla in vir pitne vode. Za svojo rast ne potrebuje pospešavalcev rasti in gnojil. Bambus je naravno odporen proti škodljivcem, zato uporablja pesticidov ni potrebna. Bambus je obnovljiv vir, močan in trpežen. Iz zraka absorbira več Co2 in sprosti več kisika, kar izboljša kakovost zraka. Bambus je 100% naraven in biološko razgradljiv.

PLA

Polilaktična kislina (PLA) je naravni nadomestek plastike iz fermentiranega rastlinskega škroba (običajno koruze). Je okolju prijazna, obnovljiva in biološko razgradljiva alternativa običajni plastiki na osnovi nafte. Povečana uporaba PLA bo zmanjšala ogljični odtis v mnogih panogah. Ta nestrupeni zeleni material se lahko uporablja za vse vrste izdelkov, npr. torbe in lončke, kot tudi nakupovalne vrečke za živila.

eko poslovna darila
Poslovna darila iz bambusa (leva) in plute (desna fotografija)

Poslovnih daril iz istih materialov ali drugačnih barv je še veliko več, zato nam pošljite povpraševanje, da najdemo primerno za vas.

Avtor vsebine je Toaster studio d.o.o. Prepovedano kopiranje, prepisovanje in razmnoževanje brez dovoljenja avtorja in brez navedbe vira. V Toaster studiju vam z veseljem svetujemo in vam pripravimo podobne vsebine. Stopite v stik z nami in si zagotovite produktivno sodelovanje.

Pobrskajte po posameznih kategorijah in najdite inspiracijo za vaša poslovna darila in promocijske izdelke:
No items found.