Kaj imajo skupnega tropski kraji in poslovna darila?

Ob Mednarodnemdnevu tropov razmislimo o njihovi lepoti in vlogi ter prispevajmo svoj delež. Z zavestnimi odločitvami in praksami, kot je izbira okolju prijaznih daril, lahko skupaj zaščitimo ta območja in poskrbimo za lepšo, svetlejšo prihodnost našega okolja in posledično naše družbe.

Ste vedeli, da v osrčju našega planeta leži območje neprimerljive lepote in osupljive biotske raznolikosti? Gre za območje tropskega pasu, ki vključuje čudovite destinacije: od izjemnih deževnih gozdov Amazonije do osupljivih Karibskih plaž. Ta območja ležijo v neposredni bližini ekvatorja in vključujejo različne države in ekosisteme. V tropskem pasu živi nešteto vrst rastlin in živali, ki skupaj ustvarjajo čudovito ekološko paleto in zagotavljajo dragoceno uravnavanje svetovnega podnebja in podporo kmetijski proizvodnji.

Pod privlačno podobo teh tropskih pokrajin pa se skrivajo številni problemi. Krčenje gozdov, širjenje bolezni, izguba biotske raznovrstnosti in izzivi zaradi vse večjih vplivov podnebnih sprememb predstavljajo težave, ki so zelo zaskrbljujoče. 29. junija tako vsako leto obeležujemo Mednarodni dan tropov, katerega glavna vloga je ozaveščanje o pomenu teh tropskih območij in opozarjanje na probleme in izzive, s katerimi se soočajo.

Kako lahko prispevamo sami? Primer trajnostnega obdarovanja

Vedno večji vplivi podnebnih sprememb predstavljajo eno izmed pomembnejših težav območja tropskega pasu in našega planeta na sploh. K zmanjševanju teh vplivov pa lahko prispeva prav vsak posameznik: eden izmed učinkovitih načinov je sodelovanje pri trajnostnem obdarovanju.

Trajnostna darila temeljijo na spoštovanju okolja in poudarjanju družbene odgovornosti.

Z uporabo trajnostnih materialov, kot so organski bombaž ali reciklirani materiali in izogibanjem izdelkom za enkratno uporabo, lahko prav vsak prispeva svoj delež k obvarovanju našeega skupnega okolje pred negativnim vplivom podnebnih sprememb.

Kot odličen prostor za prakse obdarovanja v smeri izboljšanja podnebnih razmer pa lahko služi tudi poslovni svet. Z zavedanjem o pomembnosti zmanjševanja negativnih vplivov na okolje in ohranjanja zdravega območja tropskega pasu lahko svoje zaposlene, stranke in poslovne partnerje obdarujete z različnimi vrstami poslovnih daril, ki upoštevajo principe trajnosti. Pri poslovnem obdarovanju se tako lahko odločite za:

1.    Slovenska poslovna darila

Slovenska poslovna darila so odličen način, da hkrati podprete lokalne obrtnike in kulturno tradicijo, ter pripomorete pri zmanjševanju negativnih vplivov na okolje. Tradicionalni slovenski izdelki so namreč pogosto izdelani iz naravnih materialov, profesionalni obrtniki pa poskrbijo za okolju prijazne prakse tudi med samo izdelavo teh izdelkov. Poskrbite za nepozabna, okolju prijazna darila s čudovitimi ročno izdelani leseni izdelki, ki nosijo delček dih jemajoče slovenske narave, naravno kozmetiko, ekološkimi dobrotami in ostalimi slovenski izdelki. Darilne pakete vam v našem oblikovalskiem studiju predlagamo, oblikujemo in dobavimo. Tako, da ni razloga, da bi iskali izgovore.

Po meri narejen darilni paket za našega naročnika Tae d.o.o. Copyright ©Toaster studio

2.    Izdelki za večkratno uporabo

Tudi izdelki za večkratno uporabo sodijo med enega izmed pomembnejših načinov priskrbi za okolje. Odličen primer takšnih izdelkov so bombažne vrečke ali stekleničke za vodo, s katerimi lahko prispevate pri znatnem zmanjšanju porabe plastike za enkratno uporabo in pri zmanjševanju količine odpadkov. Tudi keramične skodelice, namesto papirnatih skodelic za kavo, so ideja za prisrčno darilo, ki bo s svojo trpežnostjo še dolga leta razveseljevalo vaše obdarovance. Poskrbite še za personalizirano dodelavo in voilà: darilo bo zagotovo navdušilo in takoj prirastlo k srcu!

3.    Poslovna darila iz recikliranih materialov

Iz recikliranih materialov, kot so reciklirana plastika, filc, papir ali kovina, lahko nastanejo inovativni in uporabni izdelki, s katerimi boste pri obdarovanju zadeli v polno. Prav vsak izmed izdelkov, izdelanih iz recikliranih materialov, nosi svojo posebno zgodbo in se ponaša z navdihujočo izdelavo. Obdarovance lahko razveselite z okolju prijaznimi izdelki, kot so: beležnice iz recikliranega papirja, kemični svinčniki iz reciklirane plastike ali torbe iz recikliranega filca.

Ob Mednarodnemdnevu tropov razmislimo torej o njihovi lepoti in vlogi ter prispevajmo svoj delež. Z zavestnimi odločitvami in praksami, kot je izbira okolju prijaznih daril, lahko skupaj zaščitimo tudi ta območja in poskrbimo za lepšo, svetlejšo prihodnost našega okolja in posledično naše družbe. Za ohranjanje zdravega okolja se zavzemamo tudi v našem podjetju, zato lahko ideje za trajnostna poslovna darila poiščete tudi na naši spletni strani ali pa vam jih izdelamo čisto po vaših želja.

Po meri narejene torbe za našega naročnika Triangel, čudovit butični hotel pod Špikom v Kranjski gori. Copyright ©Toaster studio

No items found.
No items found.
No items found.