Kako motivirati zaposlene ali 'All work and no play makes Jack a dull boy'

Za uspeh je pomembno ustrezno razvnotežje med delom in zabavo. To seveda velja tudi za vaše zaposlene. Zaposleni predstavljajo kapital podjetja, vrednost, ki lahko odloči, kako se bo prevesil jeziček na tehtnici konkurence. Povzeli smo 7 najpogostejših spodbud za motiviranje zaposlenih v uspešnih slovenskih podjetjih.

Ali poznate ameriški pregovor 'All work and no play makes Jack a dull boy'? Govori o delu in igri. O razmerju med enim in drugim za uspešno doseganje ciljev in zadovoljstvo. Če vam je ljubše, si lahko pod igro predstavljate sproščanje, druženje, šport ali ukvarjanjem s hobiji. Vaši zaposleni v vaših podjetjih preživijo najlepši in največji del dneva, zato jim ponudite ustrezne spodbude in motivacijo, da se potrudijo kot ekipa in prispevajo k uspehu celotnega podjetja.

Teambuilding in motivacija

1. Ponudite jim ustrezne nagrade

Nagrade zaposlenim so lahko v obliki denarnih nagrad, lastniških deležov v podjetju, poslovnih daril, dodatnih storitev in bonitet. Najbolj uspešna slovenska podjetja se redno poslužujejo nagrad svojim zaposlenim in spodbujajo njihov uspeh. Dajajte z namenom vaše osebne in poslovne rasti.

2. Omogočite zaposlenim, da se razvijajo, nadgrajujejo znanje in se presežejo

Obiski sejmov v tujini so za mnoge zaposlene zelo inspirativen dogodek. Povabite jih, da so del vašega uspeha. Spodbujajte jih pri delu in jim dajajte ravno prav odgovorne naloge, da se vedno kaj novega naučijo in sami sebe presežejo. Tako bodo zadovoljni, proaktivni in ponosni nase ter bodo z veseljem prispevali k nadaljnemu razvoju.

3. Utrdite ekipo z igrami in druženjem preko digitalnih platform

Pandemija je spremenila marsikatero področje, med drugim tudi način dela in druženje. Spodbudila je razvoj spletnih platform za komumikacijo in igro. Teambuilding.com ponuja številne igre za zaposlene preko Zooma in omogoča teambuilding na daljavo.

4. Povežite zaposlene s poslovnimi in promocijskimi darili

Vaši zaposleni so najboljši promotorji vašega podjetja. Z darili povečate prepoznavnost vašega podjetja, zaposlene pa razveselite in nagradite, hkrati pa povežete in povečate pripadnost, temu kar delajo. Promocijska oblačila in poslovni modni dodatki izdelani po meri so lahko z našo kreativno direkcijo uspešen element v vašem marketinškem spletu.

Poslovne kravate
Poslovne kravate. Toaster studio

5. Omogočite jim izvajanje športnih dejavnosti v delovnem času

Izberite primerne športne dejavnosti v sklopu delovnega časa za vaše podjetje glede na razpoložljive kapacitete. Joga, fitnes in ostale oblike telovadbe, ki omogočajo samostojno izvajanje aktivnosti v notranjem prostoru, so zelo dobrodošle pri zaposlenih. S tem pa poskrbite tudi za zdravje na delovnem mestu. Športni rekviziti ne zavzamejo veliko prostora. Za dobavo športnih blazin in ostalih elementov stopite v stik z nami, da nam predstavite potrebe podjetja.

motiviranje zaposlenih

6. Oblikujte jim prostor za počitek in relaksacijo

Zaposleni včasih potrebujejo tudi prostor za razmislek in počitek, stran od delovnega mesta. S počivalniki zaposlenim omogočite učinkovito sproščanje. Zelo zanimiva pa je tudi masaža na delovnem mestu, ki jo ponujajo slovenska podjetja.

7. Podprite jih pri njihovih najljubših dejavnostih v prostem času

Zakaj vašim zaposlenim ne bi podarili izdelkov, ki bodo spodbujale njihove najljubše aktivnosti? Največkrat so to tek, pohodništvo, preživljanje prostega časa v naravi, potovanje in druženje z otroci. Pomagamo vam pri izbiri ustreznih daril, oblikujemo preproste družabne igre, poskrbimo za posebno embalažo in unikatno sporočilo, da bo darilo resnično doseglo svoj namen.

Darila za motiviranje zaposlenih

Srečni zaposleni soustvarjajo uspešna podjetja! Naj bo tako tudi vaše.

Za vaše specifične želje in kompleksne potrebe smo vam z veseljem na voljo.

No items found.